Η Προετοιμασία για την μελέτη

  • font size decrease font size increase font size
  • Print
  • Email
  • Share on Facebook

Η Προετοιμασία για την μελέτη

Χρειάζεται να έχετε ένα καλό μέρος μελέτης. 
Πρέπει να είστε σε θέση να απαντήσετε ΝΑΙ σε όλεςτις ακόλουθες ερωτήσεις:

1. Είναι ο χώρος μελέτης μου, διαθέσιμος σε εμένα όποτε το χρειάζομαι;
Ο χώρος μελέτης, εάν δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε όποτε τον χρειαζόσαστε δεν εξυπηρετεί σε τίποτε. Εάν χρησιμοποιείτε ένα χώρο μελέτης που πρέπει να τον μοιράζεστε με άλλους για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να κάνετε ένα πρόγραμμα έτσι ώστε ξέρετε πότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

2. Είναι ο χώρος μελέτης μου απαλλαγμένος από ενοχλήσεις;
Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεχόμενος χρόνος μελέτης χωρίς να σας διακόπτουν. Μπορεί να χρειαστεί να κρεμάσετε  στην πόρτα πινακίδα  «ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ» ή να χρειαστεί να βγάλετε το τηλέφωνο από την πρίζα.

3. Είναι ο χώρος μελέτης μου απαλλαγμένος από ερεθίσματα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή μου;
Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροι μαθητές μελετούν καλύτερα σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Εάν διαπιστώνετε ότι η μουσική ενός μουσικού συγκροτήματος ή η TV βελτιώνει τη διάθεσή σας, κρατήστε τον ήχο χαμηλά.

4. Ο χώρος μελέτης μου περιλαμβάνει όλα τα υλικά που χρειάζομαι για την μελέτη μου;
Να είστε βέβαιος ο χώρος μελέτης σας, περιλαμβάνει όλα τα υλικά που πιθανόν θα χρειαστείς όπως στυλό και μολύβια, χαρτιά, υπολογιστής, και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή για την μελέτη σας σας, πρέπει να βρίσκετε στο χώρο μελέτης σας.

5. Ο χώρος  μελέτης μου περιέχει ένα αρκετά μεγάλο γραφείο ή τραπέζι;
Μελετώντας για μια εργασία ή για διαγώνισμα ή εξετάσεις, χρησιμοποιήστε ένα γραφείο ή έναν τραπέζι που είναι αρκετά μεγάλο για να βάλετε πάνω ότι χρειάζεστε. Αφήστε αρκετό χώρο για το γράψιμο και προσπαθήστε να αποφύγετε την ακαταστασία.

                                                                          
6. Ο χώρος  μελέτης μου έχει αρκετό χώρο αποθήκευσης;
Χρειάζεστε αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε τα υλικά της μελέτης σας. Να είστε βέβαιος ότι έχετε αρκετό χώρο αποθήκευσης έτσι ώστε να μπορείτε  να κρατήσετε ελεύθερο χώρο στο γραφείο σας και απομακρύνετε τα περιττά υλικά που μπορούν να πιάνουν χώρο.

7. Ο χώρος μελέτης μου έχει μια άνετη καρέκλα;
Μια καρέκλα που δεν είναι άνετη μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία ή πόνο και έτσι θα παρεμποδιστεί η μελέτη σας. Μια καρέκλα που είναι πάρα πολύ άνετη μπορεί να προκαλέσει υπνηλία. Επιλέξτε μια καρέκλα στην οποία μπορείτε να καθίσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώντας την συγκέντρωση σας.

8. Ο χώρος μελέτης μου, έχει αρκετό φως;
Η ποσότητα φωτός που χρειάζεστε εξαρτάται από αυτό που κάνετε. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείτε να δείτε καθαρά αυτό που μελετάτε χωρίς οποιαδήποτε πίεση ή ταλαιπωρία.

9. Ο χώρος μελέτης μου έχει καλή θερμοκρασία;
Εάν ο χώρος μελέτης σας είναι πάρα πολύ ζεστός, θα νιώθετε νύστα. Εάν είναι πάρα πολύ κρύος, η σκέψη σας μπορεί να επιβραδύνει και να γίνει ασαφής. Επιλέξτε μια θερμοκρασία στην οποία το σώμα σας και το μυαλό σας λειτουργεί καλύτερα.

Έχοντας ένα καλό χώρο μελέτης είναι σημαντικό για την καλή μελέτη.

back to top

Αποστολή μας είναι η έγκαιρη Αναγνώριση, Διάγνωση, Θεραπεία μέσω πρώιμης παιδικής παρέμβασης. Συνεργαζόμαστε με τους γονείς, το σχολείο και την ευρύτερη κοινωνία, 

Περισσότερα »

Επικοινωνία

Kάθε άτομο έχει κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να επιτύχει στο σχολείο, στην εργασία του και στην προσωπική του ζωή.

  • Ιωάννου Γκούρα 54-58, 
  • ΆνωΤούμπα, 54352
  • τηλ.& φαξ: 2310 933171
  • κινητό: 6947 936161
  • e-mail: info[at]kentropaidiou.gr

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN